Hem > YH-utbildningar > Ekonomi- och redovisningskonsult – Göteborgs Stad, Yrgo
Nu kan du söka YH-utbildningen Ekonomi- och redovisningskonsult som är en utbildning som sker på plats i Göteborg, har en utbildningstid på ca 2 år och omfattar 400 YH-poäng. Utbildningen bedrivs av Göteborgs Stad, Yrgo och utbildningen har en studietakt på 100%. Utbildningen är öppen för vem som helst att söka och startar 1 september 2025
Utbildningen ger dig den teoretiska kompetens du behöver för att arbeta som redovisningskonsult, ekonomiansvarig inom små och medelstora företag, revisionsmedarbetare eller skattehandläggare. Utbildningen ger dig den teoretiska kompetens du behöver för yrkesbeteckningen Auktoriserad redovisningskonsult.
Vad gör en ekonomi- och redovisningskonsult?
Som ekonomi- och redovisningskonsult kan du ha många och varierande uppgifter, till exempel:
Löpande bokföring inklusive avstämningar och skattedeklaration
Ekonomisk rådgivning, upprättande av bokslut, årsredovisningshandlingar och inkomstdeklarationer för små och medelstora företag
Revisionsarbete, skattehandläggning, löne- och ekonomiadministration, bolagsbildning och bolagsärenden samt ekonomisk konsultation
Controllerarbetsuppgifter såsom upprättande av för- och efterkalkyler, budgetarbete, finansieringsfrågor, internredovisningsfrågor och analysarbete. Arbetet ställer höga krav på samarbetsförmåga och ett gott kundbemötande.
Utbildningens omfattning och innehåll
Utbildningen omfattar 400 YH-poäng, vilket innebär två års heltidsstudier. En stor del av utbildningen består av LIA (lärande i arbete). LIA innebär att du utbildas i skarpt läge ute på en arbetsplats. Förutom arbetslivserfarenhet och träning i yrkesrollen får du kontakter i arbetslivet som ofta leder till jobb efter examen. .
Om utbildningen
Utbildningen ger dig den teoretiska kompetens du behöver för yrkesbeteckningen Auktoriserad redovisningskonsult. Under utbildningen lär du dig bland annat att planera och utföra kvalificerade arbetsuppgifter inom bokföring, redovisning och ekonomistyrning, arbeta med analyser, kontroller, undersökningar av intäkter och kostnader, kalkyler och budgetering.
Kunskap om relevanta delar av juridiken, exempelvis avtalsrätt, bolagsrätt, skatterätt, arbetsrätt, immaterialrätt och konkursrätt.
Ge professionell rådgivning anpassad till kundens behov.
Att välja en yrkeshögskoleutbildning innebär att satsa på en efterfrågad och branschanpassad utbildning. Varje år granskas utbildningarna av Myndigheten för yrkeshögskolan, som beslutar om de får starta baserat på arbetsmarknadens behov. Utbildningarna utformas i samarbete med yrkesverksamma experter, vilket säkerställer att innehållet är aktuellt och anpassat till branschens krav.
De utbildningar vi presenterar uppfyller myndighetens strikta kvalitetskrav och har en tydlig koppling till arbetslivet. Det betyder att du kan känna dig trygg med att du väljer en utbildning som ger dig rätt kompetens för en framtidssäker karriär.