Hem > YH-utbildningar > Hållbar livsmedelsintraprenör – Folkuniversitetet – Kursverksamheten vid Lunds Universitet – distansutbildning
Nu kan du söka YH-utbildningen Hållbar livsmedelsintraprenör som är en distansutbildning, har en utbildningstid på ca 2 år och omfattar 265 YH-poäng. Utbildningen bedrivs av Folkuniversitetet – Kursverksamheten vid Lunds Universitet och har en studietakt på 75%. Utbildningen är öppen för vem som helst att söka och startar 1 september 2025
Arbetsmarknad
Utbildningen till hållbar livsmedelsintraprenör ger dig mycket goda förutsättningar på arbetsmarknaden. Många företag inom hållbar livsmedelsproduktion uttrycker en stor brist på yrkeskompetens. Dessutom pågår en nationell satsning på mer hållbar produktion av fisk och kött och på att utveckla vår växtförädling. Även behov av nationell livsmedelsförsörjning samt grön omställning är drivkrafter i branschen, vilket ger behov av ny yrkeskompetens.
Utbildningens mål
Efter avslutad utbildning kommer du att kunna möta arbetslivets behov av att utveckla livsmedel utifrån ett hållbart och cirkulärt perspektiv. Du kommer ha gedigna kunskaper om de globala hållbarhetsmålen, företagande och förändringsprocesser.
Efter utbildningen kan du arbeta som
Affärsutvecklare
Livsmedelsinköpare
Livsmedelsförädlare
Produktionsutvecklare
Konsult
Att välja en yrkeshögskoleutbildning innebär att satsa på en efterfrågad och branschanpassad utbildning. Varje år granskas utbildningarna av Myndigheten för yrkeshögskolan, som beslutar om de får starta baserat på arbetsmarknadens behov. Utbildningarna utformas i samarbete med yrkesverksamma experter, vilket säkerställer att innehållet är aktuellt och anpassat till branschens krav.
De utbildningar vi presenterar uppfyller myndighetens strikta kvalitetskrav och har en tydlig koppling till arbetslivet. Det betyder att du kan känna dig trygg med att du väljer en utbildning som ger dig rätt kompetens för en framtidssäker karriär.